KUNNALLISJÄRJESTÖN KOKOUKSET


Kunnallisjärjestön seuraava
kuukausikokous:
to 26.11 klo 18.30
Kunnantalolla.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:95521 kpl

Heikkinen Antti

Heikkinen_Antti.

tekninen myyjä

puh. 040-1397577

markkinointi.heikkinen@gmail.com

opetus- ja varhaiiskasvatuslautakunnan jäsen

1. Miten kehittäisit kotikuntasi palveluja ja elinvoimaisuutta

Haluaisin nähdä Muhoksen tulevaisuudessa uusia yrityksiä ja uusia asukkaita vetävä kuntana. Tulevan sote uudistuksen myötä meidän on taattava, että kaikki olemassa olevat sotepuolen peruspalvelut pystytään säilyttämään paikkakunnalla. Opetuspuolella lukioverkkoa ollaan pienentämässä ja tehtävänämme on varmistaa, että valtakunnallisestikin opintomenestysten perusteella korkealle arvostettu lukiomme säilyy jatkossakin. Toivonkin,että muhoslaiset nuoret olisivat mukana talkoissa ja antaisivat arvoa opetuksen yksilöllisyydelle sekä laadulle, miettiessään opiskelupaikkaa keskiasteen koulutukseen.

2. Jos kunnan pitää säästää, mistä säästäisit ja miksi

Tosiasiahan on että säästötalkoothan on jo menossa, koskien kaikkia hallintokuntia. Tiukasta taloustilanteesta huolimatta vanhukset, sairaat sekä lapset täytyy hoitaa sekä koululaisia täytyy opettaa. Mikäli valita pitäisi, tekniseltä puolelta ehkä, vaikka onkin pienimpiä hallintokunnistamme.

3. Miten lisäisit kotikuntasi ja kuntalaisten yhteisöllisyyttä ja osallistamista

Yhteisöllisyys tulee mielestäni tapahtumien ja toiminnan kautta. Kunnalle hyviä yhteistyötahoja ovat paikalliset järjestöt sekä yhdistykset.

4. Mitä keinoja sinulla on nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Muhoksella on jo aloitettu etsivä nuorisotyö, jonka tarkoituksena on nuorten syrjäytymisenehkäisy. Jokainen nuori, joka saadaan kouluttautumaan tai työllistymään on meille kaikille hyvä asia. Samalla saadaan Muhoksen kunnan maksamat ns. sakkomaksut pienenemään.