ehdokkasluettelo

Ehdokasesittely kuntavaalit 2021

Kukkohovi Juha H.Juha_H_Kukkohovi.jpg

Keskustan Kylmälänkylän paikallisyhdistyksen puheenjohtaja

Kylmälänkylän kyläyhdistyksen hallituksen jäsen

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n hallituksen jäsen

Pohjois-Pohjanmaan Hermanni-Killan puheenjohtaja

Valtakunnallisen H-Killan neuvoston jäsen

Muhoksen Kotiseutuyhdistyksen johtokunnan jäsen

Myönnetty Keskustan kultainen ansiomerkki.

agrologi, eläkeläinen, 67

1. Kerro vahvuuksistasi; mitä osaamista tuot valtuustotyöskentelyyn?

Vahvuuteni on pitkäaikainen toiminta Keskustan toiminnassa ja kunnan sekä seurakunnan luottamustoimissa. Olen muhoslainen kotiseuturakas ihminen ja minulla on halu tehdä edelleenkin töitä kaikkien kuntalaisten parhaaksi. Jokainen kuntalainen on tärkeä.

2. Mitkä ovat tärkeimpiä asioita, joihin haluat vaikuttaa?

Kuntatalous saadaan kohenemaan järkeistämällä taloudenpitoa ja näin saadaan turvattua kattavat lähipalvelut kaikille kuntalaisille. Uudella kaavoituksella lisätään kuntaamme houkuttelevaa tonttitarjontaa. Kunnasamme on tarve myös kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille. Kuntamme täytyy vahvistaa yritys- ja työllisyyspalveluita sekä kunnan hankintaosaamista. Meidän tulisi vahvistaa kuntalaisten osallistumista päätöksentekoon.

Mielestäni meidän täytyy myös pitää huolta ja välittää lähimmäisistä. Yhteisöllisyyteen pyrkiminen ehkäisee ihan varmasti yksinäisyyttä, ulkopuolisuutta ja muitakin ongelmia. Kuntalaiset tarvitsevat elämäntilanteisiinsa sopivia palveluita, joita kuntamme tulisi tarjota. Esimerkiksi liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä harrastustoiminta kuuluvat kaikille iästä ja tulotasosta riippumatta. Oulujoen virkistyskäyttöä sekä retkeilykohteita tulee kehittää lähimatkailun lisäämiseksi.

3. Millaisena näet kotikuntasi vuonna 2030?

Näen kotikuntamme itsenäisenä, kehittyvänä, elinvoimaisena ja maaseutumaisena kuntana kauniissa Oulujokilaaksossa. Ihmiset voivat paremmin ja palveluita on kehitetty. Rokuan kansallispuisto ja Geopark-alue ovat kohentaneet kuntamme retkeilypalveluita. Kotikuntamme on saanut uusia asukkaita, yrityksiä ja matkailijoita. Kuntalaiset arvostavat omaa asuinsijaansa. Kuntamme kylät ovat myös elinvoimaisia. Muhos on edelleen ympäristöystävällinen kunta.