ehdokkasluettelo

Ehdokasesittely kuntavaalit 2021

Tölli SamuliSamuli_Tolli.jpg

Sairaanhoitaja, 39

1. Kerro vahvuuksistasi; mitä osaamista tuot valtuustotyöskentelyyn?

Olen rakentava ja luotettava ihminen tekemään päätöksiä sinun elämääsi vaikuttavista asioista! Olen työskennellyt pitkään mielenterveys- ja vammaisasiakkaiden parissa ja tällä hetkellä teen työtä terveyskeskuksessa. Sosiaali- ja terveydenhuollon kentältä minulla on paljon kokemusta.  Alkuperäisenä muhoslaisena kotikunnan asiat ovat minulle tärkeitä. Olen valmis tekemään yhteistyötä yli puoluerajojen ja kuuntelemaan, sekä tarkastelemaan asioita monipuolisesti erilaiset näkökulmat huomioiden.

2. Mitkä ovat tärkeimpiä asioita, joihin haluat vaikuttaa?

Lähellä sydäntäni ovat ennen kaikkea sosiaali- ja terveydenhuollon, sekä lasten ja nuorten asiat. Sote-uudistus on tulossa ja ensi vaalikaudella isoja muutoksia tapahtuu. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että Muhoksella on jatkossakin vähintään yhtä laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut saatavilla kuin tähänkin asti.

Meillä on hyvä mahdollisuus kasvaa vahvaksi kunnaksi säilyttäen Muhoksen maaseutumainen ilme. Kattava kouluverkosto, hyvät ja monipuoliset palvelut, sekä harrastusmahdollisuudet tulee olla kaikkien kuntalaisten saatavilla.  Nuorille täytyy löytyä tiloja viettää aikaa ja tavata muita nuoria. Kunnassa tulee säilyä hyvät peruspalvelut kaikenikäisille asukkaille.

3. Millaisena näet kotikuntasi vuonna 2030?

Muhoksen tulevaisuuden näen valoisana. Oulun imussa Muhos on kasvanut hallitusti hyvinvoivaksi ja vakaaksi kunnaksi. Kunta on pysynyt itsenäisenä ja löytänyt omat vahvuudet, yrittäjävetoisena ja asukkaistaan huolehtivana kuntana. Muhoksella on kattavat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ja hoitoon pääseminen on vaivatonta.

Harrastusmahdollisuuksia on tarjolla monipuolisesti kaikenikäisille kuntalaisille. Luonnon läheisyys ja maaseutumaisuus on säilynyt ja tämän takia Muhoksen vetovoima kasvanut. Oulujoen mahdollisuudet kalastuksen ja virkistyskäytön suhteen on otettu huomioon päätöksiä tehdessä. Uudet asukkaat ja matkailijat ovat löytäneet Muhoksen asuinpaikakseen ja käyntikohteekseen.

Muhoksella on uusia yrityksiä ja kunnassa yrittäjämyönteinen asenne. Kuntapäättäjät tekevät yhteistyössä töitä kunnan ja sen asukkaiden eteen. Positiivisella asenteella eteenpäin menevä kunta on vetovoimainen ja siellä on hyvä elää, sekä yrittää.