ehdokkasluettelo

Ehdokasesittely kuntavaalit 2021

Ukkola SusannaUkkola_Susanna_1_1.jpg

Keskustan kunnallisjärjestön sihteeri

graafinen suunnittelija AMK

1. Kerro vahvuuksistasi; mitä osaamista tuot valtuustotyöskentelyyn? 

Olen maatilan vilskeessä kasvanut, koulut lukioon asti Muhoksella käynyt. Minulla on paikallistuntemusta mm. Rokua Geoparkin tehtävistä yhteistyössä Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kuntien kanssa. Liike-elämästä olen saanut kokemusta mainostoimistossa ja yhteiskunnallisista asioista lehtityössä. Haluan tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen menestyvän Muhoksen rakentamiseksi. Äitinä lapsiperheen arjen, työskentelyn, työmatkat ja etätyön sovittaminen on tuttua. Olen toiminut vuosia omaishoitajana, joten kokemusta on vammaispalvelusta, kotihoidosta, esteettömyydestä ja kuntoutuksista. Sydäntäni lähellä ovat Oulujoki, luontoretkeily, kulttuuri ja luovuus, Muhoksen monipuoliset liikkumismahdollisuudet lajiin kuin lajiin, raitti tuttuine ihmisine ja yrityksineen. Paikallinen nuoriso ja kulttuuri muistoineen ovat minulle tärkeitä.

 

2. Mitkä ovat tärkeimpiä asioita, joihin haluat vaikuttaa?

Kaavoituksessa tulisi säästää ainutlaatuisia Muhoksen maaseutumaisia jokinäkymiä vetovoimatekijänä. Uusia asuinalueita voidaan suunnitella viihtyisämmäksi huomioiden palveluiden ja luonnon läheisyys. Toimivien juna- ja bussiyhteyksien kehittäminen työmatkaliikenteeseen Oulun suuntaan on tärkeää. Lasten ja nuorison hyvinvoinnista, kulttuurista, kotona hoidettavien ja omaishoitajien asioista on pidettävä huolta. Matkailun kannalta kiinnostavien kohteiden kehittäminen vaatii yhteistyötä, suunnitelmallisuutta, aluetuntemusta, käsitystä matkailusta ja markkinoinnista. Oulujoella ja Muhoksen luonnossa riittää nähtävää, retkikohteita, virkistystä ja elämyksiä, kun asioita kehitetään pitkäjänteisesti luontoa kunnioittaen ja ylläpitoa unohtamatta.

 

3. Millaisena näet kotikuntasi vuonna 2030?

Muhoksen maaseutumainen ympäristö tarjoaa turvallisen kasvuympäristön, monipuoliset liikkumismahdollisuudet, laadukasta koulutusta eri ikäisille, työpaikkoja ja yrittämisen mahdollisuuksia sekä elävän raitin liikkeine ja palveluineen. Paikallisille osaajille, tekijöille ja yrityksille on kunnassa työtä ja toimeentuloa. Haluaisin nähdä, että lohi ja vesivoima elävät Oulujoella rinnakkain rakentamalla voimalaitospatojen ohitse vaelluskaloille luonnonmukaiset uomat ja kutupaikkoja. Silti Muhos on uusiutuvan energian kärkikuntana Suomessa kolmella vesivoimalallaan. Uudistunut kulttuurikeskus tarjoaa nykyaikaiset digitaalisuutta hyödyntävät tilat eri ikäisille sekä tasokkaat näyttelyt, jotka vetävät matkailijoita ja oppilasryhmiä alueen geologiasta ja kulttuurista kiinnostuneille.