KUNNALLISJÄRJESTÖN KOKOUKSET


Kunnallisjärjestön seuraava
kuukausikokous:
to 26.11 klo 18.30
Kunnantalolla.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:95507 kpl

40 Göransson Gunnar

hieroja, eläkeläinengoransson_gunnarwww.jpg

puh. 050 3593 111

kuntouta@elisanet.fi

sosiaali-ja terveyslautakunta varajäsen

1. Miten kehittäisit kotikuntasi palveluja ja

elinvoimaisuuttaYritysten lisääminen mahdollisuuksien mukaan kuntaan, tarjotaan vapaita tiloja erilaisille yrityksille/yrittäjille. Pyritään aktivoimaan kuntalaisia käyttämään oman kunnan alueella olevien yrittäjien palveluja. Kuten ennen oli Muhoksella iskulause, ”MARKKA MUHOKSELLE”, nyt se valuutta virtaa kohti Oulua.

2. Jos kunnan pitää säästää, mistä säästäisit ja miksi


Eri osa-alueiden (sote, tekninen, ym), asiantuntijat sekä työntekijät yhdessä hallituksen jäsenten kanssa. Istuttava alas ja mietittävä missä on n.s. ”löysää rahaa”! Positiivisella asenteella, ei siten että ei ainakaan MEILTÄ.

Kun tehdään kunnassa yhteistyötä, suunnittelijat voisivat istua yhdessä pöydän ääreen, keskustella miten edetään kunkin työkohteen suhteen. Tulisi saman kohdan työt yhdellä ”repimisellä” valmiiksi.

3. Miten lisäisit kotikuntasi ja kuntalaisten yhteisöllisyyttä ja osallistamista


Asiallista keskustelua, toisen ihmisen huomioimista, erilaisten mielipiteiden hyväksymistä myöskin toisilta tahoilta. Tuodaan esille niitä hyviä puolia mitä meillä on, negatiivista asioista pitää keskustella myöskin rakentavasti.

Mihin on hävinnyt vanhan ajan TALKOOHENKI ??? Kun heitetään roskat kadulle/tielle se on kuntalaisen kustannettava omasta pussistaan. (esim. veronkorotuksena)

Opetellaan se yksi asia hyvät kuntalaiset, PIDETÄÄN MUHOS SIISTINÄ, on helpompaa liikkua kun ei ole roskia joka paikassa.


4. Mitä keinoja sinulla on nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Erittäin suuri merkitys on sillä minkälaisen mallin ja kasvatuksen nuori saa vanhemmiltaan. Pitää oppia käsittelemään pettymyksiäkin, jolloin myöhemmin voi välttyä masennukselta.

Elämässä tulee myöskin vastoinkäymisiä, niidenkin kanssa on opittava elämään. Vanhempien tuki on erittäin tärkeää myöskin vastoinkäymisten osuessa kohdalle. Harrastuksien kautta saa ystäviä ja tuntee olevansa yhteiskunnan jäsen.

Perhetyöntekijöitä, ohjaajia, urheilu- ja liikuntaseurat, partio, musiikki, vaeltaminen luonnossa, metsästys. Mahdollisuuksia on erittäin paljon jos vain löytyy kiinnostusta.