KUNNALLISJÄRJESTÖN KOKOUKSET


Kunnallisjärjestön seuraava
kuukausikokous:
to 26.11 klo 18.30
Kunnantalolla.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:95501 kpl

60 Riekki Kristiina

sairaanhoitaja yamk

puh. 040 512 5680

Riekki_Kristiina.jpg

riekki.kristiina@gmail.com

sosiaali-ja terveyslautakunta varajäsen,

vapaa-aikalautakunnan varajäsen


1. Miten kehittäisit kotikuntasi palveluja ja elinvoimaisuutta

Kehittäisin kotikuntani palveluja ja elinvoimaisuutta panostamalla pk-yritysten houkuttelemiseen kuntaan. Myönteisen kuvan luominen kunnasta on tärkeää, samoin tilojen kunnossapito ja kohtuullisena pysyvät kustannukset, joihin on mukava uusia yrittäjiä houkutella. Muuten meillä on mielestäni hyvällä tasolla olevat palvelut, joista tulee jatkossakin pitää kiinni.

 

2. Jos kunnan pitää säästää, mistä säästäisit ja miksi

Tässä taloudellisessa tilanteessa tulee kaikki hankinnat miettiä ja suunnitella tarkasti ja harkitusti.

3. Miten lisäisit kotikuntasi ja kuntalaisten yhteisöllisyyttä ja osallistamista

Kuntalaisten yhteisöllisyys ja osallistaminen perustuu avoimuuteen ja toisesta välittämiseen. Talkoohengen löytyminen loisi yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Sosiaalinen media on hyvä keino nopean informaation jakamiseen ja tiedon välittämiseen. Yhteiset kanavat mahdollistavat tiedottamisen ihan reaaliajassa, ja siihen on hyvä panostaa.

4. Mitä keinoja sinulla on nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Syrjäytymisvaarassa olevat pitäisi pystyä tunnistamaan jo varhaisessa vaiheessa ja antaa kaikki tarvittava tuki, että hän jaksaisi opiskella ja hakeutua työelämään. Yksi omasta mielestäni iso tekijä on se, että Suomessa ei kannusteta aktiiviseen työnhakuun. Erittäin usein olen kuullut sanottavan, ettei kannata lähteä lyhytaikaiseen työhön, kun työttömyystuki katkeaa ja korvauksia joutuu odottamaan taas uusien käsittelyjen takia kohtuuttoman kauan. Usein kotiin saatava tuki on sen verran parempikin, että se houkuttaa mielummin jäämään kotiin, kuin lähtemään töihin.